Eplegløgg

(Oppskriften fra Merete Anker-Tanum)

Tiden er nok inne for litt varm, krydret eplegløgg en hustrig høstkveld.

1 liter eplejuice varmes opp til kokepunktet sammen med 1 kanelstang, 6-8 nellikspiker, 1 laurbærblad, og litt sukker eller honning til passe sødme.
Dra kjelen av varmen og la alt trekke en times tid.
Tilsett gjerne bittelitt calvados eller armagnac om du ønsker å gi gløggen en liten snert.
Varm opp til kokepunktet igjen, og server i glass.
Pynt gjerne med en epleskive på kanten.

Plommesuppe med rips

(fra "Ren Mat" blad)

Plommesuppe

300 g plommer
1 dl rips
2 ss råsukker
1 stjerneanis
1 1/2 dl vann
1 dl rømme
melis
1/2 ts vaniljesukker

Skjær plommekjøttet fri fra steinene og ha dette, rips, vann og sjerneanis i en kasserolle. 
Kok så vidt opp og la det stå og syde under lokk i 15 min.
Rør sammen melis, rømme og vaniljesukker.
Server suppen lunken med litt rømme og gjerne et mynteblad hvis du har.

Send oss oppskriftene dine

Flere oppskrifter kommer snart! Vi samler oppskriftene fra Horten og tar gjerne imot dine tips!

Trine´s Eplekake

  • 2 egg,
  • 3 dlsukker,
  • 3 dlhvetemel,
  • 1/2 tsbakepulver,
  • 2 ssvaniljesukker,
  • 100g smør (meieri),
  • 4-5 epler,
  • kanel,

Sett stekeovn på 180gr. Smelt smør. Bland sammen alle ingrediensene. Spre røren i en stor rund form, m. bakepapir i bunnen. Røren skal være ganske tykk. Skrell eplene, fjern kjærnehus og skjær i tynne båter/skiver (ca4-5 mm). Trykk de ned i røren, på høykant. Pensle på litt smeltet smør, dryss kanel og sukker (perle-)på. Og stek i ca 45-60 min.

 

Eplemos

Fjern skallet på eplene, og skjær bort evt. brune flekker og markspist hull fra fruktkjøttet. Skjær eplene i biter, (eks. 3x4x1cm). Ha litt vann i bunnen av kjelen, legg eplebitene oppi, og kok på middels varme, til eplebitene er møre, evt. til det har blitt en fin mos. Smak til med sukker underveis. Begynn med lite sukker, og tilføy mer om det trengs.