Horten Fruktdugnad høster frukt fra Horten´s hager, som ellers ville gått til spille. Frukten blir til lokal eplemost og pæremost.
Fruktdugnad drives av Ludvig Løvaas Dagsenter, Voksenhabilitering og skaper meningsfull arbeid og aktivitet. Dagsenteret har ansvar for eplemottak, etiketter, levering til kunder og presseriet, pluss en god del frukthøsting. Barn og ungdoms idrettslag og klasser kan tjene penger til laget sitt gjennom frukthøsting og videre salg av flaskene.
Fruktdugnad ble startet i 2011 av Jen «Eple-Jen» McConachie, som en frivillig organisasjon. Siden 2021, ble driften overtatt av Ludvig Løvaas Dagsenter.

HVORDAN FUNGERER FRUKTDUGNAD?
Frukttreeiere registrerer hagene sine og frukten blir høstet av ungdomslag eller dagsenteret. Epler og pærer blir presset til eplemost og pæremost. Hageeiere kan også levere frukten sin til eplemottaket og bytte mot ferdiglaget eplemost.

HVORFOR FRUKTDUGNAD?
Ved å høste og bruke de store mengder frukten som ellers blir liggende på bakken, så reduserer vi presset på økosystemene på andre steder. Lokal naturlig mat uten sprøytemidler er den mest sunne måten å spise på for kroppen og planeten! Høsting minimerer fruktavfall som tiltrekker skadedyr som angriper treet og skader frukten. Et samfunn som bruker ressursene sin blir sterkere!

Cover for Fruktdugnad
425
Fruktdugnad

Fruktdugnad

Fruktdugnad høster frukt fra private hager som ellers ville gått til spille og lager lokal eplemost og pæremost.

Eplemottak: Ludvig Løvaasgt. 65, 3188 Horten
kl08:00- 15:00

Drives av Ludvig Løvaas Dagsenter- Voksenhabilitering

11 months ago

Fruktdugnad
Har du epler i hagen og lyst å lage egen eplemost? 🍎Det er enkelt og gøy å lage deilig eplemost eller pæremost som kan nytes året rundt eller gis bort i gaver! 🍐Ta kontakt for å leie alt du trenger! Følg link i kommentarfeltet!🍏 ... See MoreSee Less
View on Facebook