Fruktdugnad er en frivillig organisasjon, startet 2011 av Jen «Eple-Jen» McConachie i Horten, Vestfold, som høster frukt og bær fra Horten´s hager, som ellers ville gått til spille. Frukten blir til lokal eplemost, pæremost, saft og syltetøy. Vi skaper meningsfull arbeid og aktivitet for voksenhabilitering gjennom samarbeid med Ludvig Løvaas dagsenter, som har ansvar for eplemottak, etiketter, levering til kunder og presseriet pluss en god del høsting. Vi samarbeider med Voksenopplæring for å tilby språk- og arbeidstrening for flyktninger. Barn/ungdoms idrettslag og klasser kan tjene penger til laget sitt gjennom frukthøsting.

HVORDAN FUNGERER FRUKTDUGNAD?
Frukttreeiere registrerer hagene sine og frukten blir høstet av ungdomslag eller dagsenteret. Epler og pærer blir presset til most og noe av frukten går til markedssalg og laging av syltetøy og saft. Hageeiere kan også levere frukten sin til eplemottaket og bytte mot ferdiglaget eplemost.

HVORFOR FRUKTDUGNAD?
Ved å høste og bruke de store mengder frukten som ellers blir liggende på bakken, så reduserer vi presset på økosystemene på andre steder. Lokal naturlig mat uten sprøytemidler er den mest sunne måten å spise på for kroppen og planeten! Høsting minimerer fruktavfall som tiltrekker skadedyr som angriper treet og skader frukten. Et samfunn som bruker ressursene sin blir mer robust!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.